Sted: Quality Sola Airport, Stavanger
Felleskjøpet Fôrutvikling inviterer til åpent kraftfôrmøte i Stavanger med «Moderne norsk matproduksjon» som hovedtema.
Program
TEMA |
TID |
TITTEL |
TALER |
|
08:30 |
Registrering |
|
|
09:00 |
Velkommen! |
Per Harald Vabø, Felleskjøpet Rogaland Agder |
Framtidas matproduksjon |
09:15 |
Framtidsutsikter: Verden trenger animalsk, marint og vegetabilsk protein til 10 milliarder mennesker. Hva med kjøtt og fisk fra laboratoriet? |
Øyvind Fylling-Jenssen, Nofima |
|
09:45 |
Norsk landbruk full av muligheter! |
Stian Sandø. Gründer, teknologientusiast og tidligere programleder i «Newton» |
|
10:15 |
Friske dyr gir frisk befolkning – hva er samfunnsnytten? |
Folkehelseinstituttet |
Klima |
10:45 |
Klimaforhandlingene er over. Norske bønder må, kan og vil bidra! |
Bjørn Gimming, Norges Bondelag |
|
11:10 |
Kraftfôr: LCA, Klima-parametere, CO2 ekvivalenter – hva skjer i Europa? |
Margareth Opheim, FKF |
|
11:30 |
Lunsj, 60 min |
|
|
12:30 |
Verden trenger mer mat og bedre klima – vi har løsninger! |
Knut Røflo, FKF |
Dyrevelferd |
12:55 |
Hva sier regelverket om god dyrevelferd? |
Bjørn Groven, Mattilsynet |
|
13:15 |
Norsk landbruk har god dyreveldferd: Næringa må dokumentere og treffe tiltak når det er nødvendig. |
Karin Røhne, Nortura |
|
13:35 |
God dyrevelferd er et konkurransefortrinn. |
Mette Fossum, Rema |
13:55 |
Kaffe/Frukt, 20 min |
||
Fôrutvikling i praksis |
14:15 |
Fôring og dyrevelferd |
Gorm Sanson, FKF |
|
Felleskjøpet Forsøksgard – nytt forsøksfjøs for melkekyr ble åpna i mars – hva blir mulighetene? |
Leidulf Nordang, FKF |
|
|
Protein – funksjonelle egenskaper vi kan utnytte i husdyrernæringen |
Hallgeir Sterten, FKF |
|
Vi må ha protein som gir god utnytting av norsk korn. |
Kari Ljøkjel, FKF |
||
|
15:05 |
Løsslupne refleksjoner; Mat og muligheter |
Henrik Syse |
|
15:45 |
Vel heim! |
|
Møteledelse: Trond Fidje, FKA og Torgeir Erfjord, FKRA
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.