Kraftfôrmøtet 2019 - Moderne norsk matproduksjon

8.30-15.45 11. september 2019

Sted: Quality Sola Airport, Stavanger

Felleskjøpet Fôrutvikling inviterer til åpent kraftfôrmøte i Stavanger med «Moderne norsk matproduksjon» som hovedtema.

Påmelding kraftfôrmøtet 2019

Program

TEMA

TID

TITTEL

TALER

 

08:30

Registrering

 

 

09:00

Velkommen!

Per Harald Vabø, Felleskjøpet Rogaland Agder

Framtidas matproduksjon

09:15

Framtidsutsikter: Verden trenger animalsk, marint og vegetabilsk protein til 10 milliarder mennesker. Hva med kjøtt og fisk fra laboratoriet?

Øyvind Fylling-Jenssen, Nofima

 

09:45

Norsk landbruk full av muligheter!

Stian Sandø. Gründer, teknologientusiast og tidligere programleder i «Newton»

 

10:15

Friske dyr gir frisk befolkning – hva er samfunnsnytten?

Folkehelseinstituttet

Klima

10:45

Klimaforhandlingene er over. Norske bønder må, kan og vil bidra!

Bjørn Gimming, Norges Bondelag

 

11:10

Kraftfôr: LCA, Klima-parametere, CO2 ekvivalenter – hva skjer i Europa?

Margareth Opheim, FKF

 

11:30

Lunsj, 60 min

 

 

12:30

Verden trenger mer mat og bedre klima – vi har løsninger!

Knut Røflo, FKF

Dyrevelferd

12:55

Hva sier regelverket om god dyrevelferd?

Bjørn Groven, Mattilsynet

 

13:15

Norsk landbruk har god dyreveldferd: Næringa må dokumentere og treffe tiltak når det er nødvendig.

Karin Røhne, Nortura

 

13:35

God dyrevelferd er et konkurransefortrinn.

Mette Fossum, Rema

 

13:55

Kaffe/Frukt, 20 min

 

Fôrutvikling i praksis

14:15

Fôring og dyrevelferd

Gorm Sanson, FKF

 

 

Felleskjøpet Forsøksgard – nytt forsøksfjøs for melkekyr ble åpna i mars – hva blir mulighetene?

Leidulf Nordang, FKF

 

 

Protein – funksjonelle egenskaper vi kan utnytte i husdyrernæringen

Hallgeir Sterten, FKF

   

Vi må ha protein som gir god utnytting av norsk korn.

Kari Ljøkjel, FKF

 

15:05

Løsslupne refleksjoner; Mat og muligheter

Henrik Syse

 

15:45

Vel heim!

 

Møteledelse: Trond Fidje, FKA og Torgeir Erfjord, FKRA

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.