Prognose for basisprisar for korn i 2022/2023

Kornlevering med traktor og henger på Felleskjøpets kornmottak.

Basisprisane gjeld for korn og oljefrø levert ved følgjande av Felleskjøpet sine anlegg Drammen, Holmestrand, Larvik, Kambo og Trondheim.

Felleskjøpet Agri marknadsregulator har utarbeidd første prognose for priskurver for basisprisar ved noteringsanlegga for den kommande sesongen.

Prisprognosen er basert på målprisane fastsett i jordbruksoppgjeret. Jordbruksavtalen har ikkje fastsett målpris for oljefrø for sesongen 2022/2023.

 

Prisprognosane vil bli vurdert gjennom sesongen med sikte på å ta ut målprisane som gjennomsnitt for sesongen. Jordbruksavtalen opnar også for at basisprisane kan bli justert til høgare nivå enn uttak av målpris føreset, dersom dette skuldast høge internasjonale prisar.

Pristabellen som vart lagt ut 10.6 hadde feil basisprisar for havre og bygg dei tre første vekene  juli.

Se korrigert prognose

Kalender

15.00-16.00 9. mars 2023

Siste nytt

Felleskjøpet Agri reduserer basisprisen på matkveite og matrug frå 12. desember og aukar basisprisen på bygg frå nyttår for å sikre uttak av målpris.

Prognosane for forventa avling har auka med 59 000 tonn sidan september, og avlinga ser ut til å bli 20 prosent over gjennomsnittet for dei siste fem åra.

Prognosane viser at forventa tilgang er justert opp 54 000 tonn sidan august og 14 prosent høgare enn gjennomsnittet for dei siste fem åra, 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.