Første kornprognose: Forventer normalavling

Havrearealet har auka i 2020

Ei kornavling på nesten 1,2 millioner tonn, litt over 5-årssnittet, og eit kraftfôrforbruk omlag som før. Det er den første prognosen for tilgang og forbruk av korn i sesongen 2020/2021 som Norske Felleskjøp har utarbeidd i dag.

Prognosen for tilgang er basert på estimat av areal og avling pr. dekar. Prognosen tilseier ein tilgang av norsk korn og proteinvekstar som er om lag som femårssnittet. Andelen av avlinga som innfrir krava til matkorn er førebels usikker. Andelen matkorn er sett med utgangspunkt i historiske data.

 

Forbruket av matkorn hos norske matmjølmøller har gått ned i mange år, særleg for matkveite. I den kommande sesongen er det teke omsyn til at forbruket innanlands har auka og at effekten for heile sesongen er om lag uendra forbruk i forhold til i fjor. Forbruket av kraftfôr er samla sett prognosert om lag uendra, totalt sett.

 

Kalender

9.00-15.30 18. januar 2022

Oslo Kongressenter, Youngs gate 21

Siste nytt

- For andre år på rad aukar innhaldet av norsk korn i brød og kornprodukt. Norsk korndyrking har dei siste åra vore gjennom ein liten revolusjon, seier Eli Reistad, direktør for næringspolitikk og marknadsregulering hos Felleskjøpet Agri.

Prognosane viser at forventa tilgang er justert ned 54 000 tonn sidan august, men tilseier framleis ei avling over femårssnittet. 

Omsetningsrådet har sett omsetningsavgifta for korn til 2,5 øre/kg, etter framlegg frå styret i Felleskjøpet Agri.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.