Prognose for basisprisar for korn i 2022/2023

Kornlevering med traktor og henger på Felleskjøpets kornmottak.

Basisprisane gjeld for korn og oljefrø levert ved følgjande av Felleskjøpet sine anlegg Drammen, Holmestrand, Larvik, Kambo og Trondheim.

Felleskjøpet Agri marknadsregulator har utarbeidd første prognose for priskurver for basisprisar ved noteringsanlegga for den kommande sesongen.

Prisprognosen er basert på målprisane fastsett i jordbruksoppgjeret. Jordbruksavtalen har ikkje fastsett målpris for oljefrø for sesongen 2022/2023.

 

Prisprognosane vil bli vurdert gjennom sesongen med sikte på å ta ut målprisane som gjennomsnitt for sesongen. Jordbruksavtalen opnar også for at basisprisane kan bli justert til høgare nivå enn uttak av målpris føreset, dersom dette skuldast høge internasjonale prisar.

Pristabellen som vart lagt ut 10.6 hadde feil basisprisar for havre og bygg dei tre første vekene  juli.

Se korrigert prognose

Kalender

9.00-15.30 26. januar 2023

Oslo Kongressenter, Youngs gate 21, 0181 Oslo

Siste nytt

Amund Dønnum, som i dag er Forretningsområdesjef marked korn i Felleskjøpet Agri, går fra 1. oktober over i ny stilling som seniorrådgiver i avdeling for Næringspolitikk og markedsregulering, hvor han skal arbeide med å ta Partnerskap for matkorn og planteproteiner videre.

Felleskjøpet marknadsregulator har revidert prisprognosen for matrug.

Felleskjøpet Agri marknadsregulator har utarbeidd første prognose for priskurver for basisprisar ved noteringsanlegga for den kommande sesongen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.