Opplysningskontoret for brød og korn

Daglig leder Torunn Nordbø har gitt ut flere bakebøker, og hun har blant andre hatt Ingrid Espelid Hovig med på laget.

Opplysningskontoret for brød og korn ble opprettet høsten 2007.

Formålet er å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet for alle aktørene i verdikjeden for å øke kunnskapen om og forbruket av brød og kornprodukter. Med troverdig kunnskap som fundament skal Opplysningskontoret for brød og korn være kreative og ryddige, uredde og lekne, vise omsorg samt ha en enkel og miljøvennlig profil.

Opplysningskontoret er finansiert med 50 % av inntektene fra omsetningsavgiften på korn, 17 % fra matmelmøllene og 33 % fra bakerne. Budsjettforslaget fra OBK med behov for midler fra omsetningsavgiften går via markedsregulator, Norske Felleskjøp, som gir sin anbefaling om budsjettforslagene fra styret i opplysningskontoret overfor Omsetningsrådet.

Opplysningskontoret for brød og korn

Kalender

9.30-15.30 14. januar 2019

Norske Felleskjøp, Schweigaards gate 34E, Oslo

9.00-16.00 31. januar 2019

Oslo Kongressenter

Siste nytt

Norske Felleskjøp har vedteke ny prognose for tilgang og forbruk av korn i sesongen 2018/2019.

Beredskapslagring av såkorn og matkorn kombinert med styrking av økonomien i kornproduksjonen er tiltak som Norske Felleskjøp anbefalte i høringen til Statsbudsjettet 2019.

- Årets avlingssvikt vil antageligvis redusere Norges sjølforsyningsgrad ned mot 30 – 35 prosent. Beredskapen på matkorn og såkorn bør styrkes. Det meldte Norske Felleskjøp i høringen om endringer i statsbudsjettet 2018 i forbindelse med tørken.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.