Opplysningskontoret for brød og korn

Daglig leder Torunn Nordbø har gitt ut flere bakebøker, og hun har blant andre hatt Ingrid Espelid Hovig med på laget.

Opplysningskontoret for brød og korn ble opprettet høsten 2007.

Formålet er å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet for alle aktørene i verdikjeden for å øke kunnskapen om og forbruket av brød og kornprodukter. Med troverdig kunnskap som fundament skal Opplysningskontoret for brød og korn være kreative og ryddige, uredde og lekne, vise omsorg samt ha en enkel og miljøvennlig profil.

Opplysningskontoret er finansiert med 50 % av inntektene fra omsetningsavgiften på korn, 17 % fra matmelmøllene og 33 % fra bakerne. Budsjettforslaget fra OBK med behov for midler fra omsetningsavgiften går via markedsregulator, Norske Felleskjøp, som gir sin anbefaling om budsjettforslagene fra styret i opplysningskontoret overfor Omsetningsrådet.

Opplysningskontoret for brød og korn

Kalender

Siste nytt

Norske Felleskjøp har 12. juli utarbeidet en oppdatert prognose for tilgang og forbruk av korn i sesongen 2017/18 etter innspill fra bransjen om behov for ekstra importkvote av karbohydratråvare med høyt fiberinnhold.

Ditt personvern er viktig for Norske Felleskjøp SA, og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Norske Felleskjøp skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket.

Det var generelt lave nivåer av muggsoppgifter (mykotoksiner) i korn som ble brukt til mat og fôr i Norge i 2017. Dette fremkommer i et årlig overvåkingsprogram som Mattilsynet og Veterinærinstituttet har gjennomført.

Du finner artikkelen her.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.