Felleskjøpet Fôrutvikling

Müsli hønsefôr

Kromat Gull Müsli 1 utviklet i 2016 gir mindre stress, bedre fjørdrakt og bedre produktivitet i oppverpingsperioden til livdyr av slaktekyllingraser.

Felleskjøpet Fôrutvikling (FKF) er Norges ledende utviklingsmiljø for kraftfôr.

Selskapet ble etablert i 1992, og det har levert produktutvikling og innovasjoner til Felleskjøpene og norsk landbruk i snart 30 år. FKF har bidratt og bidrar til at forskningsresultater raskt kommer bøndene til nytte.

  • Felleskjøpet var først i Norge med bruk av organiske syrer i svinefôr.
  • Felleskjøpet bidro sterkt til vellykket utfasing av koksidiostatika i norsk slaktekyllingproduksjon, her er Norge sin tilnærming fremdeles unik i verden.
  • Felleskjøpet har vært og er en pioner ved tidlig bruk enzymer og aminosyrer fra leverandører fra hele verden. I 2021 har Felleskjøpet Fôrutvikling testa ut et nytt fôrtilskudd som er forventa å bli kommersielt tilgjengelig etter hvert. Tilskuddet kan gi økt plass for norsk korn og redusere behovet for importert protein.
  • Felleskjøpet lanserte Formel Profet som var et sterkt bidrag til at smørkrisa i 2011 kunne avblåses.
  • Felleskjøpet har utviklet Champion Gull til hest – et fôr for prestasjonshest basert på unik produksjonsprosess.
  • I Labb hundefôr ble i det 2020 tatt i bruk nye råvarer basert på skjærebein fra kylling og eggeskall som mineralkilde.    

Felleskjøpet Fôrutvikling er en attraktiv og aktiv samarbeidspartner i veldig mange forskningsprosjekt. Vår kompetanse bidrar til at forskning blir næringsretta og at kunnskap raskt kan settes ut i livet.

Selskapet har tilhold i Trondheim og er samlokalisert med Felleskjøpet Agri sin kraftfôrfabrikk i Ila.

Felleskjøpet Fôrutvikling er eid av Felleskjøpet Agri SA og Felleskjøpet Rogaland Agder SA. Utviklingsarbeidet skjer i tett samarbeid med eierne og med ulike kunnskapsmiljø i Norge og Europa. Leverandører av tilskuddsfôr og råvarer generelt er også viktige samarbeidspartnere i Felleskjøpets utviklingsarbeid på kraftfôr.

Besøksadresse: Nedre Ila 20, 7018 Trondheim

Fakturaadresse: regndat@felleskjopet.no (sendes som pdf-dokument)

Org.nr: 998232058.

Sentralbord: 72 50 50 50.

Ditt personvern er viktig for Felleskjøpet Fôrutvikling AS, og vi er opptatt av å verne om personopplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet. All behandling av personopplysninger i Felleskjøpet Fôrutvikling skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket.

Felleskjøpet Fôrutvikling har 12 ansatte i markedsorientert produktutvikling – kompetanse brukt til FK-bondens beste

Knut Røflo, adm.dir Felleskjøpet Fôrutvikling

Felleskjøpet har som mål å bruke så mye norske råvarer i sitt kraftfôr som mulig. Det er mest lønnsomt for norsk jordbruk og gir forbrukerne trygge og gode produkter. Samtidig må vi importere protein-kilder til Norge for å ha et effektivt og konkurransedyktig landbruk. Da er bærekraftig dyrket soya det beste alternativet i kombinasjon med norsk korn og godt gras.

Felleskjøpet Fôrutvikling er et felles eid datterselskap av Felleskjøpet Agri og Felleskjøpet Rogaland Agder.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.