Maksimalsats for omsetningsavgift

Maksimal omsetningsavgift for korn i neste sesong er 5 øre/kg. Endelig sats kommer 23. august.

Maksimalsatsen for omsetningsavgift på korn og oljefrø for kornåret som starter 1. juli 2016 senkes med 1 øre til 5 øre per kg. Endelig sats blir fastsatt i august basert på avlings- og forbrukssituasjonen, melder Landbruks- og matdepartementet.

Departementet har vedtatt maksimalsatsen etter råd fra Omsetningsrådet og Norske Felleskjøp.

Omsetningsavgiften er en avgift som legges på produsentenes salgsproduksjon og går inn i fondet for omsetningsavgift. Avgiften blir brukt til å fremme omsetningen gjennom finansiering av markedsregulering, faglige tiltak og opplysningsarbeid.

I kornsektoren administreres markedsreguleringen av Norske Felleskjøp. Reguleringstiltak gjennomføres etter anbud i kornbransjen, og Opplysningskontoret for brød og korn er ansvarlig for opplysningsarbeidet.

Norske Felleskjøp vil legge fram sin prognose for tilgang og etterspørsel i kommende sesong mandag 15. august, og endelig sats blir offentliggjort tirsdag 23. august. Dette blir i praksis første mulighet for avregning av norsk korn i sesongen.

Omsetningsavgifta har siden 2002 variert mellom 0 og 4,5 øre, og den har så langt ligget 2 - 4 øre under maksimalsatsen.

Kalender

9.00-12.00 20. april 2017

Thon Hotel Opera, La Boheme, Oslo

Siste nytt

Den norske kornavlinga i 2016 ser ut til å bli 39 000 tonn større enn forventa i november. Det viser ein ny prognose frå Norske Felleskjøp. 

Større kornlevering enn forventa gjer at basisprisane må reduserast raskare enn planlagt med verknad frå veke 13.

Norske Felleskjøp har justert basisprisane for matkveite og oljefrø med sikte på å ta ut målpris.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.