Maksimalsats for omsetningsavgift

Maksimal omsetningsavgift for korn i neste sesong er 5 øre/kg. Endelig sats kommer 23. august.

Maksimalsatsen for omsetningsavgift på korn og oljefrø for kornåret som starter 1. juli 2016 senkes med 1 øre til 5 øre per kg. Endelig sats blir fastsatt i august basert på avlings- og forbrukssituasjonen, melder Landbruks- og matdepartementet.

Departementet har vedtatt maksimalsatsen etter råd fra Omsetningsrådet og Norske Felleskjøp.

Omsetningsavgiften er en avgift som legges på produsentenes salgsproduksjon og går inn i fondet for omsetningsavgift. Avgiften blir brukt til å fremme omsetningen gjennom finansiering av markedsregulering, faglige tiltak og opplysningsarbeid.

I kornsektoren administreres markedsreguleringen av Norske Felleskjøp. Reguleringstiltak gjennomføres etter anbud i kornbransjen, og Opplysningskontoret for brød og korn er ansvarlig for opplysningsarbeidet.

Norske Felleskjøp vil legge fram sin prognose for tilgang og etterspørsel i kommende sesong mandag 15. august, og endelig sats blir offentliggjort tirsdag 23. august. Dette blir i praksis første mulighet for avregning av norsk korn i sesongen.

Omsetningsavgifta har siden 2002 variert mellom 0 og 4,5 øre, og den har så langt ligget 2 - 4 øre under maksimalsatsen.

Kalender

Siste nytt

Norske Felleskjøp har motteke og godkjend tilbod om prisnedskriving av 10 000 tonn matkveite av klasse 3 for bruk til fôr.

Norske Felleskjøp inviterer til å gi tilbud om nedskriving av inntil 10 000 tonn matkveite til fôr.

Last ned aktuelle tall for dyrking og forbruk av korn i Norge.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.